Grønte is & nøddemarengs

Sidste weekenden lavede jeg for første gang grønte is med nøddemarengs, mums hvis man er vild med grønte, er det lige nået for dig!. Jeg er selv opvokset med grønte, da min mor er japaner, og tænker at jeg på et tidspunkt,også vil vise jer nogle af de retter vi spiser der hjemme :D. Grønte pulver kan købes hos de fleste asiatiske købmænd, jeg har købt mit hos Den Kinesiske Købmand.

Til ca. 10 personer.

Grønte is:

2 stang vanilje
8 æggeblommer, pastauriseret
8 spsk. flormelis
3 spsk matchapulver (grøntepulver)
4 dl letmælk
5 dl piskefløde

Evt. lidt bær og flormelis til pynt

Grønte is: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, vaniljekorn, flormelis og matchapulver sammen.Tilsæt forsigtigt mælken under piskning. Pisk fløden til skum og vend den forsigtig med æggemassen.

Hæld cremen i en beholder, og dæk med en tætsluttet låg. Sæt cremen i frysen i 2-3 timer. Jeg rørte en gang undervejs, hvis du har en ismaskine kan den også bruges.

Nøddebund:

3 æggehvider
150 g flormelis (ca. 3 dl)
100 g grofthakkede hasselnøddekerner

Nøddebund: Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk sammen. Hak nødderne og vend dem i massen. Fordel i små portioner på en bageplade med bagepapir. Bagetid: Ca. 1 time og 20 min. ved 150°.

Anret isen på en deserttallerken, sammen med en nøddemarengs og evt. lidt bær, drys lidt flormelis over som pynt og voila!

4 Kommentarer
 • Uhh hvor ser det lækkert ud!

  Dejligt at se dig igen i fredags;)

  19/02/2012 at 20:19
 • Mmh lyder og ser lækkert ud!

  19/02/2012 at 22:22
 • Uh, det ser vildt lækkert ud, og jeg elsker selv grønt the 🙂 Vælger også altid sådan en dessert på f.eks. Lele eller Sticks’n’Sushi 🙂 Sådan en is er bare frisk. Del gerne ud af retterne 🙂
  Jeg kunne btw ikke se indlægget via Bloglovin..

  19/02/2012 at 22:59
 • Farven er virkelig lækker i hvert fald 🙂

  20/02/2012 at 09:17

Post end kommentar